MENU

Ara Casa de los Patios - Prosa

Ára


The Garden House

A young couple and their three children would inhabit this house, designed for its insertion into a family condo. From this, the project was thought to induce and maintain privacy, while also opening to its surrounding gardens.

We thus decided to create different yards and gardens protected by the volumes and integrated into the spaces.

The volumetry seeks to recreate a child’s concept of a house, thus making it cozier. In its interior, the foldings of the exterior shapes are replicated, producing white spaces with significant heights that frame the surrounding green in wide glass windows. These are oriented from north to south, and are completely protected by the walls, allowing for an integration of spaces and gardens, with indirect lighting and natural air currents.

Two lineal and parallel volumes are united through connectors, creating a central courtyard, which houses a yellow Lapacho. In the front, the entry courtyard. In the back, a private courtyard. On the northern side, a social courtyard; and on the southern side, the service courtyard. In front of the two volumes, the social spaces serve to shelter the bedrooms in the back.

It is very nice to see the kids through the central yard and from the living room, while they’re playing in the kitchen or the den.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Year of project: 2012

Year of construction: 2013

Construction area: 375 m2

Construction Company: Da Vinci Ingeniería

Collaborators: Architects Leticia Benza, Patricia Vázquez and Romina Yegros

Location: Luque, Paraguay

Ara Casa de los Patios - Prosa
Ara Casa de los Patios - Prosa
Ara Casa de los Patios - Prosa
Ara Casa de los Patios - Prosa

PLANS


flecha flecha

PLANS


flecha flecha
Linco Labs. Leandro Alem Buró de Seguros