MENU

Aussie Casa de los Australianos - Prosa

Aussie


The Australians’ House

A Paraguayan couple came back to the country in order to raise their small children here, after five years of living in Australia. Their dream: to replicate their experience in a house, where the spaces are meant for the simple, daily life.

The property’s layout, within a closed neighborhood and in front of an artificial lagoon, inspired a house as fresh as the water itself, so white and transparent, like so many homes from this country in continental Oceania.

The isopanel construction system, in addition to the adopted metallic profiles provided the dreamt foreign traits while also optimizing thermal insulation. This allowed us to complete the project within a six-month timeframe.

Two double-height volumes compose the building project. One, very transparent and perpendicular to the lagoon, was assigned to the living/dining room, integrated with the kitchen; meanwhile, the children’s bedrooms were assigned to the top floor. The other volume, perpendicular to the first one, houses the studio and the parent’s bedroom. The stairway and access were placed in an intermediate space between the two volumes. This is also were a double-height central hallway is located, linking all spaces.

The characteristics I like the most are the spaciousness and luminosity present in every space.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Year of project: 2017

Year of construction: 2018

Construction area: 470 m2

Construction Company: PRO SA

Collaborators: Architects Sanie Sisa, Martín Álvarez and Giselle Montanholi

Location: Luque, Paraguay

Aussie Casa de los Australianos - Prosa
Aussie Casa de los Australianos - Prosa
Aussie Casa de los Australianos - Prosa
Aussie Casa de los Australianos - Prosa

PLANS


flecha flecha

PLANS


flecha flecha
Linco Labs. Leandro Alem Buró de Seguros